Hasznos tudnivalók:

  • Nem az önéletrajz megismétlése prózában
  • Kerüljük a sablonokat, ez egyfajta óvatos udvarlás, itt a személyesség a lényeg
  • Keressünk kapcsolódási pontokat a leendő munkáltatóval
  • Ne csak csatolmányban küldjük el az e-mailben, hanem hangsúlyozzuk is ki azt
  • Mivel a jó motivációs levél egyedi, minden állás pályázatnál másképpen néz ki
  • Terjedelme maximum egy A/4-es lap fele/háromnegyede

Minta:

Kence Kft.
Dunakeszi, Bíró utca 2.
Kiss Andrea részére

Kedves Andrea!

A Facebookon találkoztam a pályakezdő marketinges állásajánlattal cégüknél, amit ezúton szeretnék megpályázni. Még szinte ki sem hűlt a diplomám, friss tudásommal és óriási lelkesedésemmel szeretném a csapatukat erősíteni!

A Budapesti Kommunikáció Főiskolán végeztem marketing szakon, nagyon izgalmasnak tartom az online marketing területet, de bevallom, online marketing tudásom jelentős részét saját érdeklődésemnek és naprakészségemnek köszönhetem. Az utóbbi egy évben rengeteg
könyvet, és online tartalmat elfogyasztottam a témában.

Családi vállalkozásaink Facebook oldalát magam kezelem kezdve a napi posztoktól, egészen a hirdetési kampányokig.Mivel a két cég teljesen különböző területen tevékenykedik, nagy kreativitás szükséges a napi posztok és tartalmak gyártásához. Egy év alatt mindkét közösség 5000 fős követőtáborra tett szert. Lendületességemet példázza, hogy főiskola mellett 3 évig hoszteszként dolgoztam, és a munkámért külön elismerést is kaptam.

Szeretném az online marketing más területeit is megismerni a gyakorlatban, nálam tapasztaltabbaktól tanulni. Külön öröm lenne számomra, ha mindezt a Kencénél tehetném, mert nagyon kedvelem ezt a márkát, használom a termékeiket. Kisgyermekkorom óta érdeklődöm a szépségápolás és a sminkelés után. Főiskola mellett magam is elvégeztem egy hobbi sminkes képzést, naprakész vagyok a trendekben, technikákban.
Önöknél megvalósulna az álmom, hogy mindkét területtel egyszerre tudjak foglalkozni.

Bízom benne, hogy rövid levelemmel sikerült meggyőznöm Önt arról, hogy érdemes személyesen is találkoznunk!

Üdvözlettel,
László Anna
Budapest, 2017.08.02.